Onderwijs

Postgraduaat Talentontwikkeling

23-09-2024
Diepenbeek - 3590 Diepenbeek

Talentontwikkeling binnen je klas, je praktijk of je bedrijf, hoe doe je dat?

Ken je het gevoel dat de tijd voorbijvliegt, dat uren minuten lijken, dat je één en al geconcentreerd en doelgericht bent? Om dergelijke flow in de klas of op het werk waar te maken, moet je talenten, sterktes en mogelijkheden leren zien, benoemen, zichtbaar maken en erop inspelen.

  1. Daarvoor werken we in dit postgraduaat samen aan je eigen talentontwikkeling, je eigen groei, je eigen energie en je bezieling. Je start een diepgaand persoonlijk leerproces.
  2. Ondertussen geven we jou handvaten om anderen te begeleiden in hun talentontwikkeling. Elk kind en elke volwassene heeft meer capaciteiten en groeipotentieel dan hij of zij zelf beseft. We gaan aan de slag met methodieken om de (verborgen) mogelijkheden en de passie van anderen te ontdekken en te ontwikkelen. Je leert een talentontwikkelende, d.w.z. ondersteunende én uitdagende leer- en werkomgeving te creëren.

Want leren en leven vanuit mogelijkheden in plaats van vanuit problemen, opent nieuwe perspectieven en nieuwe kansen om je (werk)omgeving aangenamer en leuker te maken.

Wat komt er aan bod in dit postgraduaat?

Het postgraduaat talentontwikkeling wordt gespreid over 2 jaar. Het telt 20 studiepunten en is onderverdeeld in 4 opleidingsonderdelen die telkens over 1 semester lopen. De lessen vinden telkens plaats op donderdagavond van 18.30 tot 21.30 uur in Diepenbeek, en 1x per semester op een zaterdag. Je kan je inschrijven voor het volledige postgraduaat of je kan de inhoudelijke avondcolleges ook afzonderlijk volgen.

 

Datum en tijd

maandag 23 september 2024 (09:00) ⇾ vrijdag 27 juni 2025 (17:00)

Einde inschrijvingen: maandag 16 september 2024 (00:00)

Programma