Onderwijs

Postgraduaat Lactatiekunde

23-09-2024
Genk - 3600 Genk

Borstvoeding is de meest ideale en natuurlijke voeding voor een baby tijdens het eerste levensjaar. Het voorziet in de emotionele behoeften van een pasgeborene en is  nutritioneel optimaal afgestemd op de individuele groei en bescherming die een baby nodig heeft.  Ook voor de moeder, de maatschappij en het milieu heeft borstvoeding vele voordelen. De WHO beveelt aan om 6 maanden uitsluitend borstvoeding te geven en nadien de borstvoeding aan te vullen met vaste voeding en verder te zetten tot het kind 2 jaar is. Het is zowel voor moeders en haar gezin, als voor zorgverleners van moeder en kind een grote uitdaging om deze WHO-aanbeveling te realiseren.

Het postgraduaat lactatiekunde is een doorgedreven specialisatie (degelijke verdieping en verbreding) op vlak van de begeleiding van een moeder-kinddyade doorheen het volledige borstvoedingsproces.

Een lactatiekundige is de aangewezen hulpverlener voor alle zorg rondom borstvoeding. Je begeleidt toekomstige en jonge moeders. In omstandigheden waarbij problemen ontstaan rondom het geven van borstvoeding kan een lactatiekundige met haar specialistische kennis hulp bieden. Lactatiekundigen zijn speciaal opgeleid om borstvoedingssituaties te beoordelen en kunnen advies geven en begeleiden bij probleemsituaties rondom de borstvoeding. Ze kunnen tevens ingezet worden om het beleid rondom borstvoeding in een organisatie vorm te geven.

Het postgraduaat lactatiekunde richt zich naar alle gezondheidsmedewerkers (op bachelor en/of masterniveau) werkzaam in de moeder-kindzorg (vroedvrouwen, pediatrisch verpleegkundigen, gynaecologen, kinderartsen, huisartsen, ...).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum en tijd

maandag 23 september 2024
09:00 ⇾ 17:00

Einde inschrijvingen: maandag 30 september 2024 (00:00)

Programma