Smart organisations

De kracht van verhalen binnen toegepast onderzoek

14-10-2024
Online - Toegangslink wordt bezorgd na inschrijving - 0 0

Hoe zorg je ervoor dat je met je onderzoek buiten de hogeschool iets in beweging zet? Onderzoek met impact, dat willen we allemaal toch als onderzoeker. In deze opleiding ga je ontdekken hoe je met praktijkverhalen impact creëert. Het veranderingsproces start immers al vanaf het moment dat je nieuwsgierige vragen stelt en met oprechte belangstelling luistert.

In deze opleiding maken we je vertrouwd met de essenties van het waarderend onderzoek en narratief werk. Je leert (rijke) praktijkverhalen en kennis met elkaar verbinden tot nieuwe inzichten en mogelijkheden. We begeleiden je om zo’n verhalen te vinden, beluisteren, interpreteren en documenteren. Je leert diepgaand luisteren, vragen stellen die de waardigheid van de verteller centraal stellen. Door verhalen tot leven te brengen, begrijp je hoe ze verschuivingen in de context kunnen veroorzaken. Je maakt verhalen die de ontdekte kennis en inzichten belichten.

Eén verhaal vertelt over de praktijk van iemand. In een reeks verhalen komen gedeelde en breder gedragen inzichten en thema's naar voor. Doorheen de groeiende verzameling van verhalen ga je betekenissen, rode draden en mogelijkheden ontdekken. Deze manier van onderzoek kan ingezet worden als actieonderzoek waar leren en veranderen al samengaan.

Wil jij verandering brengen? Wil jij als onderzoeker impact hebben vanaf je ermee begint, dan is deze opleiding iets voor jou.

Start 14 oktober 2024 (zie inhoud voor de data)

Doelgroep

Onderzoekers, beleidsmakers

Datum en tijd

maandag 14 oktober 2024
09:00 ⇾ 12:30

Einde inschrijvingen: vrijdag 11 oktober 2024 (00:00)
Annulatie mogelijk tot: dinsdag 01 oktober 2024 (00:00)

Programma

Docenten

Véronique Debeys

Véronique Debeys is docent & onderzoeker bij UC-Leuven-Limburg. Haar passie is communicatie en krachtgericht coachen. Ze gelooft in krachten en talent...

Meer

Grete Gysen

Grete Gysen is onderzoeker en lector bij de hogeschool UCLL. Tijdens haar loopbaan kreeg ze vanuit verschillende rollen de kans om complexe uitdaginge...

Meer

Prijs opmerkingen

€650

Deze opleiding komt in aanmerking voor tussenkomst via KMO-portefeuille, onder het thema 'bedrijfsstrategie'. Na inschrijving ontvang je meer info.

Organisator

Stefan Lycops

navormingen@ucll.be