Veiligheidskunde

Multidisciplinaire basismodule voor preventieadviseurs - lesdagen op donderdag

05-09-2024
UCLL Campus Diepenbeek - Wetenschapspark 21 (ConfeR&Ence gebouw) - 3590 Diepenbeek

Hogeschool UCLL organiseert de multidisciplinaire basismodule volledig volgens de wettelijke vereisten bepaald in de codex, boek II, titel 4. De aanvullende vorming voor preventieadviseurs is modulair opgebouwd en bestaat uit 2 modules: de multidisciplinaire basismodule en de specialisatiemodule niveau 1 of niveau 2.
De multidisciplinaire basismodule bestaat uit minimaal 120u lesuren en is verschillend van de basisvorming preventie van 40u (ook gekend als PA niveau 3).
Het opleidingsprogramma wordt regelmatig vernieuwd met inbreng van modules die aansluiten bij de dagelijkse praktijk van de preventieadviseur en die tegemoetkomen aan de veranderende regelgeving.
Om de cursisten optimaal te begeleiden en te coachen werken we in kleine groepen van maximum 30 cursisten en hanteren we interactieve werkvormen met veel praktische oefeningen.

Docenten
Onze docenten en medewerkers zijn verbonden aan verschillende universiteiten en hogescholen, gespecialiseerde instellingen, overheidsinstanties, externe diensten en bedrijven. Dit zorgt zowel voor voldoende theoretische diepgang als voor een concrete praktische benadering.
Om de kwaliteit van de onderwijsverstrekking te waarborgen worden zij onderworpen aan een evaluatiesysteem.

Doelgroep

Aan deze multidisciplinaire basismodule kunnen kandidaten deelnemen die willen doorstromen naar de specialisatiemodule niveau 1 of niveau 2. Er gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden. Bij verdere doorstroming naar de specialisatiemodule niveau 1 of 2 zijn er wel specifieke toelatingsvoorwaarden van toepassing.

Datum en tijd

donderdag 05 september 2024 (09:00) ⇾ donderdag 06 februari 2025 (16:30)

Einde inschrijvingen: donderdag 31 oktober 2024 (00:00)
Annulatie mogelijk tot: vrijdag 30 augustus 2024 (00:00)

Programma

Prijs opmerkingen

Prijs: € 1.875

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Inbegrepen zijn:

  • studentenkaart met kortingen in het hogeschoolrestaurant
  • koffie, thee en water
  • lidmaatschap bij Prebes gedurende 2 jaar
  • evaluaties

Organisator

Hilde Bienkens

hilde.bienkens@ucll.be

Contactpersoon

Hilde Vrindts

Coördinator opleidingen veiligheidskunde

veiligheidskunde@ucll.be