Veiligheidskunde

Aanvullende specialisatiemodule tot preventieadviseur niveau 1

23-02-2024
UCLL Campus Diepenbeek - Wetenschapspark 21 (ConfeR&Ence gebouw) - 3590 Diepenbeek

Wij organiseren sinds 1999 de specialisatiemodule niveau 1, volledig volgens de wettelijke vereisten bepaald in de codex, boek II, titel 4.
De aanvullende vorming voor preventieadviseurs is modulair opgebouwd en bestaat uit 2 modules; de multidisciplinaire basismodule en de specialisatiemodule niveau 1.
Het opleidingsprogramma wordt regelmatig vernieuwd met inbreng van modules die aansluiten bij de dagelijkse praktijk van de preventieadviseur en die tegemoetkomen aan de veranderende regelgeving.
Om de cursisten optimaal te begeleiden en te coachen werken we in kleine groepen van maximum 30 cursisten en hanteren we interactieve werkvormen met veel oefeningen en een projectwerken.


Docenten
Onze docenten en medewerkers zijn verbonden aan verschillende universiteiten en hogescholen, gespecialiseerde instellingen, overheidsinstanties, externe diensten en bedrijven. Dit zorgt zowel voor voldoende theoretische diepgang als voor een concrete praktische benadering.
Om de kwaliteit van de onderwijsverstrekking te waarborgen worden zij onderworpen aan een evaluatiesysteem.

Doelgroep

Zoals beschreven in  de Codex, wordt een kandidaat toegelaten tot de specialisatiemodule niveau 1:

Art. II.4-4.- § 1. de kandidaten die houder zijn van een bachelordiploma van een universiteit of van een bachelordiploma van hoger onderwijs op universitair niveau.

Art. II.4-4.-  § 3. In afwijking van § 1, kunnen kandidaten die houder zijn van een getuigschrift van aanvullende vorming van niveau II en die bewijzen een nuttige praktische ervaring te bezitten van minstens vijf jaar in een interne of externe dienst. De praktische ervaring bedoeld in het voorgaande lid geldt niet voor de kandidaten waarvan de werkgever overgaat van groep C of B naar groep A. De kandidaten moeten in dit geval niveau I verwerven binnen de vier jaar na de overgang.

Deze opleiding is in Nederland beter bekend als hogere veiligheidskunde (HVK). In deze module kunnen kandidaten met een MVK getuigschrift deelnemen, mits het volgen van een extra aangepast programma.

Datum en tijd

vrijdag 23 februari 2024 (09:00) ⇾ vrijdag 27 juni 2025 (16:30)

Einde inschrijvingen: vrijdag 27 juni 2025 (00:00)
Annulatie mogelijk tot: vrijdag 27 juni 2025 (00:00)

Programma

Prijs opmerkingen

Prijs: € 3.975

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Inbegrepen zijn:
• studentenkaart met kortingen in het hogeschoolrestaurant
• koffie, thee en water
• lidmaatschap bij Prebes gedurende 2 jaar
• evaluaties

Organisator

Nisken Leeten

veiligheidskunde@ucll.be

Contactpersoon

Hilde Vrindts

Coördinator opleidingen veiligheidskunde

veiligheidskunde@ucll.be