Veiligheidskunde

Aanvullende specialisatiemodule tot preventieadviseur niveau 2

22-02-2024
UCLL Campus Diepenbeek - Wetenschapspark 21 (ConfeR&Ence gebouw) - 3590 Diepenbeek

Hogeschool UCLL organiseert de specialisatiemodule niveau 2, volledig volgens de wettelijke vereisten bepaald in de codex, boek II, titel 4..
De aanvullende vorming voor preventieadviseurs is modulair opgebouwd en bestaat uit 2 modules; de multidisciplinaire basismodule en de specialisatiemodule niveau 2.
Het opleidingsprogramma wordt regelmatig vernieuwd met inbreng van modules die aansluiten bij de dagelijkse praktijk van de preventieadviseur en die tegemoetkomen aan de veranderende regelgeving.
Om de cursisten optimaal te begeleiden en te coachen werken we in kleine groepen van maximum 30 cursisten en hanteren we interactieve werkvormen met veel oefeningen en een projectwerken.


Docenten
Onze docenten en medewerkers zijn verbonden aan verschillende universiteiten en hogescholen, gespecialiseerde instellingen, overheidsinstanties, externe diensten en bedrijven. Dit zorgt zowel voor voldoende theoretische diepgang als voor een concrete praktische benadering.
Om de kwaliteit van de onderwijsverstrekking te waarborgen worden zij onderworpen aan een evaluatiesysteem.

Doelgroep

Deze specialisatiemodule is bestemd voor wie een getuigschrift preventieadviseur niveau 2 wil behalen. Preventieadviseurs belast met de leiding in een B-bedrijf of overige preventieadviseurs in een A-bedrijf moeten volgens het KB van 27/03/1998 een getuigschrift niveau 2 behaald hebben. In de opleiding hanteren we interactieve werkvormen met veel oefeningen, bedrijfsbezoeken en projectwerk rond risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE).

Datum en tijd

donderdag 22 februari 2024 (09:00) ⇾ donderdag 27 juni 2024 (16:30)

Einde inschrijvingen: donderdag 27 juni 2024 (00:00)
Annulatie mogelijk tot: donderdag 27 juni 2024 (00:00)

Programma

Prijs opmerkingen

Prijs: € 1.475

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Inbegrepen zijn:
• studentenkaart met kortingen in het hogeschoolrestaurant
• koffie, thee en water
• lidmaatschap bij Prebes gedurende 2 jaar
• evaluaties

Contactpersoon

Hilde Vrindts

Coördinator opleidingen veiligheidskunde

veiligheidskunde@ucll.be