Vastgoedinvesteringen verlopen in België vaak via een vennootschap onder meer om financiële redenen, omwille van fiscaliteit en/of voor doeleinden van vermogens- en successieplanning.
Tegelijkertijd houden veel investeerders graag de deur op een kier om het onroerend goed op termijn toch privé te verwerven.
Daarvoor bestaan meerdere pistes: verkoop van het vastgoed, uit onverdeeldheid treden ,kapitaalvermindering of dividenduitkering in natura waarbij het pand aan de aandeelhouders wordt toebedeeld, etc. of zelfs de volledige ontbinding van de vennootschap.
Ook kan de keuze voor een ‘hybride aankoopstructuur’ uitmonden in een privé-eigendom, bijvoorbeeld bij het aflopen van een recht van vruchtgebruik of opstal.
Elke overdracht van vastgoed heeft echter fiscale consequenties. Afhankelijk van de gekozen methode kunnen er gevolgen zijn op het vlak van de inkomstenbelasting, registratiebelasting, schenkbelasting of erfbelasting.
Het is dus cruciaal om reeds bij de investering of inbreng stil te staan bij de latere verwervingsopties en hun fiscale impact, zowel op korte als op lange termijn. Zo legt u de basis voor een goed doordachte strategie die maximale flexibiliteit koppelt aan fiscale optimalisatie.
Tijdens dit seminarie gaat Rosanne Van Gael dieper in op de fiscale aandachtspunten bij de in- en uitbreng van vastgoed via een vennootschap.
U krijgt praktische inzichten, strategische tips en een helder overzicht van de do’s-and-don’ts voor een fiscaal efficiënte aanpak.
Je hebt de gelegenheid om je vragen voor te leggen aan de spreker vóór of tijdens het webinar.